Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 tojás fehérjét és sárgáját szétválasztunk. 6 dl tejet 2 cs. dr. Oetker vanília pudinggal és 1 ek. étkezési keményítővel csomómentesre keverünk és az egészet jó sűrűre főzzük. Félretesszük, és időnknt kavargatjuk.

7 tojás fehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk.

15 dkg darált diót 2 kanál liszttel és 1 cs. sütőporral összekeverünk és apránként hozzáadjuk a kemény tojásfehérje habhoz, majd ezt előmelegített sütőben kisütjük.

1 adag kávét főzünk (lehet Cikória vagy 3 az 1-ben is, mennyisége kb. 1,5-2 dl legyen).

A kihűllt főtt krémhez hozzákeverünk 1 cs. Rama margarint.

A krém felét rákenjük a kihűlt tésztára. A kávéban apránként megforgatunk 1/4 kg háztartási kekszet, majd sorban rárakjuk a krém tetejére.
A krém másik feléhez kb. 10 dkg felolvasztott és hűtött csokoládét keverünk, majd rákenjük a keksz tetejére.